26.07.2023

Un spot TV se poate viziona pe pagini social media al proiect PRONEETS!

Obiectivul general al proiectului PRONEETs – măsuri integrate pentru tinerii neets din Regiunea Sud-Muntenia, ID 153502 este cresterea ocuparii pentru 371 de tineri NEETs someri cu vârsta între 16-29, înregistrați la SPO cu rezidența în regiunea Sud-Muntenia prin îmbunatațirea nivelului de competențe si stimularea antreprenoriatului.

Obiectivele specifice:

  • Informarea si constientizarea a 371 de tineri NEETs cu varsta intre 16-29 ani, inregistrati la SPO, cu rezidenta in regiunea Sud-Muntenia, in ceea ce priveste importanta dobandirii de competente profesionale si in vederea ocuparii timp de 12 luni
  • Furnizarea a 14 programe de formare in beneficiul a 196 tineri NEETs cu varsta de 16-29 ani, inregistrati la SPO, cu rezidenta in regiunea Sud-Muntenia, timp de 16 luni
  • Sprijinirea a 371 de tineri NEETs cu varsta de 16-29 ani, inregistrati la SPO, cu rezidenta in regiunea Sud-Muntenia pentru a accesa piata muncii timp de 16 luni
  • Sprijinirea a 56 de tineri NEETs cu varsta de 16-29 ani, inregistrati la SPO, cu rezidenta in regiunea Sud-Muntenia pentru dobandirea de competente antreprenoriale timp de 4 luni si furnizarea a 20 de subventii pentru inceperea unei afaceri timp de 12 luni.

Mai multe informati se pot gasi pe acest video: https://fb.watch/m5WTPaAoEv/  

#PRONEETs #NEETs #ocupare #locuridemunca #antreprenoriat #formare #sudmuntenia #CapitalUman #sudmuntenia #formareprofesionala 

25.07.2023

Continuăm prezența noastră pe posturile de radio și TV

 

Continuăm prezența noastră pe posturile de radio și TV pentru diseminarea, dezvăluirea și informarea proiectului ProNEETs!

 

Pe lângă numeroasele postări pe canalele noastre de socializare și diversele întâlniri de diseminare organizate lunar în teritoriu, proiectul nostru este promovat pe canalele de radio și TV. Partenerii noștri radio sunt Radio Fresf FM și Kiss FM Călărași și pot fi ascultați atât în FM, cât și online la link-urile

https://freshfm.ro/ și https://www.kissfm.ro/vreau.../contact/8/kiss-fm-calarasi.

La televiziune, pe de altă parte, ne puteți vedea pe TeleviziuneaCălărași https://televiziuneacalarasi.ro/ și pe Antena lalomiteana https://www.antenaialomiteana.ro/.

Spoturi se viziona pe pagini social media al proiect PRONEETS (Facebook si Instagram) dar se pot descarca si aici la urmatoarele linkuri:

https://drive.google.com/file/d/1i7VEUDC3le9_ZXLGmgc9FGTG012vjWzP/view (Spot audio pentru Radio);

https://drive.google.com/file/d/1J9DTvyCb16T1zEzSTgQ11T1QlN0FuvkA/view (Spot TV). O vizionare placuta!

 

#PRONEETs #NEETs #sudmuntenia #formareprofesionala #formare #antreprenoriat #CapitalUman

25.07.2023

Firmele nou infintate in cadrul Proiectului PRONEETs prin ajutor de minimis

Firmele nou infintate in cadrul Proiectului PRONEETs prin ajutor de minimis

NATTY BEAUTY SALON S.R.L.,  cu sediul in Municipiul Campina, Strada AVRAM IANCU, Nr. 46, Judet Prahova, cod fiscal 47334554,  reprezentata prin doamna FOITĂ ALEXANDRA-PAULA este una din firmele nou infintate in cadrul Proiectului “PRONEETs - masuri integrate pentru tinerii neets din Regiunea Sud Muntenia” ,Cod Proiect: POCU/991/1/3/Operațiune compozită OS. 1.1, 1.2 /153502.

Alexandra este o tanara in varsta de 28 ani care a avut inca din copilarie un vis ! Visa sa aiba propiul ei salon de frumusete !

Cu ajutorul de minimis primit a reusit sa isi deschida in Campina un salon modern si cochet.

#PRONEETs #NEETs #sudmuntenia #formareprofesionala #formare #antreprenoriat #CapitalUman

24.07.2023

Activitățile de informare și conștientizare SA1.1

 

În fiecare lună, activitățile de informare și conștientizare SA1.1 din cadrul proiectului ProNEETs continuă în teritoriu!

 

Din ianuarie 2023 și până în prezent, au fost organizate în total 20 de întâlniri cu grupurile țintă eligibile pentru proiect pe întreg teritoriul din Regiune Sud-Muntenia.

Datorită acestei campanii de promovare, a fost posibil să se ajungă la mai mult de 300 de tineri NEETS!

Diferitele întâlniri de diseminare și promovare a proiectului s-au desfășurat în cele 7 județe: Argeș, Călărași, Dâmbovița, Giurgiu, Ialomița, Prahova și Teleorman, cu scopul de a disemina materialele de promovare aferente campaniei ProNEETs. 

Această acțiune de informare și conștientizare, de două-trei întâlniri pe lună, a fost organizată la nivel local pentru a disemina importanța dobândirii de competențe profesionale și a angajării pe piața muncii în rândul celor direct interesați de program: tineri șomeri cu vârste cuprinse între 18 și 29 de ani, cu precădere din mediul rural, care doresc să își dezvolte un nivel mai bun de competențe și spirit antreprenorial.

 

#PRONEETs #NEETs #sudmuntenia #formareprofesionala #formare #antreprenoriat #CapitalUman

28.05.2023

Servicii de sprijin pentru tineri NEETs șomeri in Regiunea de Dezvoltare Sud-Munte­nia!

Piața muncii, la fel ca întreaga viață socială, a trecut în ultimii ani prin schim­bări structurale profunde determinate de evenimente care, vrem, nu vrem, ne influ­ențează și ne fac agendă mai mult decât ne dorim sau avem noi capacitatea de a le ține sub control. În acest sens, se impune să devenim din ce în ce mai rezilienți, adică să înțele­gem că nimic nu rămâne bătut în cuie și că trebuie să ne adaptăm în permanență la schimbări, în speță, pentru obiectivul nost­ru la schimbările de pe piața muncii. Jobu­rile cer cunoștințe și abilități noi, într-un cuvânt, adaptabilitate permanentă.

Știu că pentru a aplica pentru un job, nu este suficient doar să depui un CV și să mergi la interviu, să aplici pentru un job înseamnă și să înfrângă anumite temeri firești, instinctuale, teama de un nou început, teama de eșec sau teama de a fi judecat greșit. Știu că insecuritatea financiară pe termen lung slăbește încrederea în noi. Prin proiectul nostru urmărim să oferim tot acest pachet de susți­nere morală, dezvoltare a unor competențe și abilități noi, inserție pe piața muncii. Astfel, răspundem pozitiv la nevoile tinerilor și, în același timp, ale mediului de afaceri.

Proiectul PRONEETS oferă o gamă largă de servicii de sprijin pentru tineri, cum ar fi: a) oportunitatea de a face schimbari positive in cariera; b) a oferi calificări recunoscute la nivelul European prin o serie de cursuri de formare profesionala (cursuri de nivel 1,2 si 3); c) a puneri tineri in legătură directă cu noi oportunități de angajare (fiecare din cei 371 de tineri participanți la proiect vor beneficia de servicii de medierea muncii); d) a oferi subventii pentru activități pe cont propriu, după un curs de competente antreprenoriale (56 de tineri vor dobândi competențe antreprenoriale) si după selecția de cei mai buni planuri de afaceri propuși; e) dezvoltarea competențelor transversale (antreprenoriatul, responsabilitatea socială corporativă, etc.).

Scopul proiectului este: creșterea ocupării pen­tru 371 de tineri NEETs șomeri cu vârsta între 16-29, înregistrați la SPO cu rezidența în regiunea Sud-Muntenia prin îmbunătățirea nivelului de compe­tențe și stimularea antreprenoriatului. Vom contribui la creșterea ocupării tinerilor NEETs prin o serie de acțiuni, cum ar fi:

OS1. Informarea și conștientizarea a 371 de tineri NEETs cu vârsta între 16-29 ani, înregistrați la SPO, cu rezidența în regiunea Sud-Muntenia, în ceea ce privește importanța dobândirii de competențe profesionale și în vederea ocupării timp de 12 luni.

OS2. Furnizarea a 14 programe de formare în beneficiul a 196 tineri NEETs cu vârsta de 16-29 ani, înregistrați la SPO, cu rezidența în regiunea Sud-Muntenia, timp de 16 luni. 196 de tineri vor dobândi o calificare ca urmare a participării la cursurile de formare profesională și vor primi o subvenție de 5 lei/ora de curs.

Prin oferta noastră de formare profesională pregătim tineri NEETS pentru mese­rii care sunt cerute pe piața muncii actuale, la un nivel de calitate crescut, care să asigure pe tineri abilitățile și competențele necesare pentru a face față provocărilor profesionale.

OS3. Sprijinirea a 371 de tineri NEETs cu vârsta de 16-29 ani, înregistrați la SPO, cu rezidența în regiunea Sud-Muntenia pentru a accesa piața muncii timp de 16 luni.

OS4. Sprijinirea a 56 de tineri NEETs cu vârsta de 16-29 ani, înregistrați la SPO, cu rezidența în regiunea Sud-Muntenia pentru dobândirea de competențe antreprenoriale timp de 4 luni și furnizarea de subvenții pentru începerea unei afaceri, timp de 12 luni.

Proiectul PRONEETs  se implementează în Regiunea de Dezvoltare Sud-Munte­nia care are în componență 7 județe: Argeș, Călărași, Dâmbovița, Giurgiu, Ialomița, Prahova, Teleorman.

Cătălin Mihăescu - Manager de proiect

16.01.2023

Campaniei de informare continua si prin spoturi TV si radio locale!

Ne face placere sa va informam ca, in cadrul campaniei de informare si constientizare privind integrarea pe piata muncii a tinerilor someri NEETs cu varsta de 16-29 ani din regiunea Sud-Muntenia,  doua spoturi promotionale ale proiectului PRONEETS au fost create, realizate de luni de zile si difuzate pe diverse posturi locale de radio si TV.

Aceste doua reclame radio (de 30 secunde) si TV (tot de 30 secunde) privind importanta vietii active pe piata muncii si oferta cu serviciile oferite prin proiect PRONEETS, vor fi difuzati pentru 8 luni de zile minim o data / zi pe TV locale si pe radio locale din regiunea Sud-Muntenia.

Spoturi se viziona pe pagini social media al proiect PRONEETS (Facebook si Instagram) dar se pot descarca si aici la urmatoarele linkuri:

Va dorim o vizionare placuta!

12.12.2022

Metodologia de selectie a planurilor de afaceri din cadrul proiectului PRONEETs

Metodologia de selectie a planurilor de afaceri:

 

Erata nr. 1 din 07.12.2022 - Metodologia de selectie a planurilor de afaceri în cadrul proiectului de finantare “PRONEETs - masuri integrate pentru tinerii Neets din Regiunea Sud Muntenia”, ID 153502. Descarca aici Metodologia de selectie a planurilor de afaceri, varianta 07.12, in format pdf.Ca urmare a unor erori materiale strecurate în redactarea metodologiei de selectie a planurilor de afaceri, se impune corectarea Anexei 12 - Calendar derulare CONCURS SELECTIE PLANURI DE AFACERI.
 

18.10.2022

Metodologie de selectie a participantilor la programul de antreprenoriat

In ultimele saptamâni, înainte de începerea cursurilor de formare, a fost redactata Metodologie de selectie a participantilor la programul de antreprenoriat (Activitate SA 4.1) din cadrul proiectul ““PRONEETs - masuri integrate pentru tinerii NEETs din Regiunea Sud Muntenia”, ID 153502”. Metodologie a fost elaborata din partea expertilor Data-Serv Accounting SRL în vederea identificarii si selectarii participantilor la programul de antreprenoriat ce vor fi organizate în cadrul proiectului “PRONEETs”.

Suntem bucurosi sa va împartasim aici acest document strategic care se poate descarca in pdf la acest link: Metodologie de selectie a participantilor la programul de antreprenoriat - Lectura placuta! 

07.09.2022

Conferinta de lansare a proiectului PRONEETs a fost organizata pe 7 septembrie la Calarasi!

Proiectul „PRONEETs-masuri integrate pentru tinerii Neets din Regiunea Sud Muntenia, ID 153502”, derulat de SC Data Serv Accounting SRL din Bucuresti (în calitate de lider), în parteneriat cu Centrul Regional de Formare Profesionala a Adultilor (CRFPA) Calarasi si CST IMPEX S.R.L din Calarasi a fost lansat pe 7 Septembrie la Calarasi.

Obiectivul acestui proiect este cresterea ocuparii pentru 371 de tineri NEETs someri cu vârsta între 16 si 29 de ani, înregistrati la Serviciul Public de Ocupare cu rezidenta în regiunea Sud-Muntenia prin îmbunatatirea nivelului de competente si stimularea antreprenoriatului, prin implementarea de masuri integrate în contextul unui mecanism de lucru creat ce va fi utilizat ulterior si de Serviciul Public de Ocupare. Judetele vizate de proiect din regiunea Sud Muntenia sunt: Arges, Calarasi, Dâmbovita, Giurgiu, Ialomita, Prahova si Teleorman. Gasiti mai jos câteva fotografii ale evenimentului de lansare.

 

 

06.09.2022

Comunicat de presa - Proiect PRONEETs

371 de tineri NEETs someri cu vârsta între 16-29 din Regiune Sud-Muntenia, in special din mediul rural si din minoritatii roma, vor imbunatati nivelul lor de competente, vor dobandi competente antreprenoriale si vor creste gradul lor de angajare pe piata muncii prin implementarea de o serie de masuri integrate, cum pot fi: constientizarea asupra importantei formarii si a ocuparii, cursuri de formare (calificare, perfectionare), medierea muncii.

Timp 16 luni (August 2022 - Decembrie 2023), 371 de tineri NEETs someri cu vârsta între 16-29 din Sud-Muntenia, vor participa la proiectul„ PRONEETs - masuri integrate pentru tinerii Neets din Regiunea Sud Muntenia, ID 153502”, proiect finan?at din FSE prin POCU 2014-2020.

Proiectul se va implementa de SC Data Serv Accounting SRL din Bucuresti (in calitate de leader) în parteneriat cu Centrul Regional de Formare pentru Adulti Calarasi (Partener 1) si cu CST IMPEX S.R.L din Calarasi (Partener 2). Proiectul este în valoare de 4.920.009,51 lei, din care 4.773.272,05 lei finantare nerambursabila europeana (FSE), si 146.737,46 lei cofinantarea partenerilor din proiect.

Obiectivul general al proiectului îl constituie cresterea ocuparii pentru 371 de tineri NEETs someri cu vârsta între 16-29, înregistrati la SPO cu rezidenta în regiunea Sud-Muntenia prin îmbunatatirea nivelului de competente si stimularea antreprenoriatului, prin implementarea de masuri integrate în contextul unui mecanism de lucru create ce va fi utilizat si ulterior de SPO. Judetele vizate de proiect din regiunea Sud Muntenia sunt: Arges, Calarasi, Dambovita, Giurgiu, Ialomita, Prahova si Teleorman.

Rezultatele asteptate ale proiectului sunt: cresterea ocuparii in randul a 371 de tineri NEETs someri cu varsta cuprinsa intre 16-29 ani, inregistrati la SPO, cu domiciliul in regiunea Sud-Muntenia si imbunatatirea compentelor pentru 196 de tineri NEETs someri cu varsta cuprinsa intre 16-29 ani, inregistrati la SPO, cu domiciliul in regiunea Sud-Muntenia, astfel:

371 de persoane care nu activeaza pe piata muncii vor fi sprijinite sa se integreze in mediul socio-economic si sa isi imbunatateasca viata;

196 de persoane vor dobandi o noua calificare in domenii in care cererea de forta de munca este ridicata;

56 de persoane vor fi formate in domeniul antreprenorial si 20 din acestea vor primi fonduri pentru a-si deschide o afacere;

Mediul de afaceri din regiunea Sud-Muntenia va fi diversificat prin aparitia a 20 de noi intreprinderi;

Va creste rata de ocupare in regiunea Sud-Muntenia prin integrarea pe piata muncii a minim 160 de persoane tineri NEETs.

Liderul de proiect, SC Data Serv Accounting SRL, este o companie de consultanta care ofera din 2011 servicii de contabilitate, audit financiar si consultanta în afaceri si management în beneficiul a peste 100 de clienti (societati comerciale, ONG-uri, institutii publice), este furnizor de formare autorizat pentru cursul „Competente antreprenoriale”. De-a lungul timpului a organizat si desfasurat stagii de practica pentru studenti si elevi si a recrutat dintre participanti viitorii angajati.

Pentru mai multe detalii:

Catalin Mihaescu – Manager de proiect

Tel: 0726.013.222; Mail: catalin.mihaescu@data-serv.ro 

01.09.2022

O scurta prezentare a proiectului PRONEETs

Proiectul "PRONEETs - masuri integrate pentru tinerii NEETs din Regiunea Sud-Muntenia" este implementat de:

Lider de proiect:  SC Data Serv Accounting SRL din Bucuresti;

Partener 1: Centrul Regional de Formare pentru Adulti Calarasi;

Partener 2: CST IMPEX S.R.L din Calarasi. 

Perioada de derulare a proiectului:  16 luni (iulie 2022 - noiembrie 2023)

Bugetul proiectul este de 4.920.009,51 lei din care 4.773.272,05 lei finantare nerambursabila europeana, si 146.737,46 lei cofinantarea partenerilor.

Scopul proiectului este: cresterea ocuparii pentru 371 de tineri NEETs someri cu vârsta între 16-29, înregistrati la SPO cu rezidenta în regiunea Sud-Muntenia prin îmbunataþirea nivelului de competente si stimularea antreprenoriatului, prin implementarea de masuri integrate în contextul unui mecanism de lucru create ce va fi utilizat si ulterior de SPO.

Judetele vizate de proiect din regiunea Sud Muntenia sunt: Arges, Calarasi, Dambovita, Giurgiu, Ialomita, Prahova si Teleorman.

Grupul tinta cuprinde 371 tineri NEETs someri, cu accent pe cei din mediul rural si pe cei apar?inând minoritaþii roma (din care 11 vor apartine minoritatii roma, iar 75 vor proveni din mediul rural), cu vârsta între 16-29 ani, cu domiciliul sau resedin?a in regiunea de dezvoltare Sud-Muntenia, înregistrati si profilati în prealabil de catre Serviciul public de ocupare – SPO (ANOFM prin unita?ile cu personalitate juridica din subordinea sa aflate în regiunile de dezvoltare eligibile).

Pentru a fi eligibil în grupul tinta al proiectului, la data intrarii în operatiune, o persoana trebuie sa îndeplineasca în mod cumulativ urmatoarele conditii:

-      Au vârsta cuprinsa între 16 si 29 de ani, inclusiv; (vârsta participantului se calculeaza de la data nasterii pâna la data exacta a intrarii în operatiunea finantata prin FSE)

-      Nu sunt înscrisi în sistemul de educatie sau formare;

-      Nu au un loc de munca.

-      Sa fie înregistrat si profilat de SPO

-      Sa aiba domiciliul sau resedinta în regiunea Sud-Muntenia.

 

Grupul tinta (GT) va urma un traseu clar prin activitatile tehnice ale proiectului, urmarid diverse etape.

Etapa I – minim 371 de potentiali beneficiari vor fi informati si constientizati asupra importantei formarii si a ocuparii.

Etapa a II-a - beneficiarul va putea urma un curs de formare ( calificare, perfectionare) prin raportarea la profilul fiecarui membru GT realizat de SPO. La formare vor participa 196 de persoane. Se vor organiza cursuri de FPC de nivel 1, 2 sau 3. Pentru stimularea GT, ora de curs se va plati cu 5 lei in baza unei metodologii elaborate de c?tre partenerul 1.

Etapa a III-a - medierea muncii - vor beneficia toti cei 371 de tineri din GT, minim 160 dintre ei vor fi angajati.

56 de tineri vor dobandi competente antreprenoriale si cei interesati vor participa la un concurs al planurilor de afaceri. 20 de planuri de afaceri selectate de o comisie independenta vor fi finantate cu 10,000 euro.

 

Rezultatele asteptate ale proiectului sunt: cresterea ocuparii in randul a 371 de tineri NEETs someri cu varsta cuprinsa intre 16-29 ani, inregistrati la SPO, cu domiciliul in regiunea Sud-Muntenia si imbunatatirea compentelor pentru 196 de tineri NEETs someri cu varsta cuprinsa intre 16-29 ani, inregistrati la SPO, cu domiciliul in regiunea Sud-Muntenia, astfel:

-      371 de persoane care nu activeaza pe piata muncii vor fi sprijinite sa se integreze in mediul socio-economic si sa isi imbunatateasca viata;

-      196 de persoane vor dobandi o noua calificare in domenii in care cererea de forta de munca este mare;

-      56 de persoane vor fi formate in domeniul antreprenorial si 20 din acestea vor primi fonduri pentru a-si deschide o afacere;

-      Mediul de afaceri din regiunea Sud-Muntenia va fi diversificat prin aparitia a 20 de noi intreprinderi;

-      va creste rata de ocupare in regiunea Sud-Muntenia prin integrarea pe piata muncii a minim 160 de persoane tineri NEETs

 

Persoane de contact:

1. Catalin Valentin Mihaescu – Manager de proiect

Tel: 0726 013 222; Email: catalin.mihaescu@data-serv.ro.

2. Vali Bogdan – Coordonator P1

Tel:0242 314 353, 0242 319 137; Email: crfpacl@anofm.gov.ro.

3. Gabriela Badica – Coordonator tehnic P2

Tel: 0723 207 444; Email: office@cstdesign.ro.

Aboneaza-te

Aboneaza-te la newsletter