Stagii de practica pentru elevii din invatamantul tehnic - Calificari in servicii, ID 130788

Uniunea Europeana Logo
Guvernul Romaniei Logo
Instrumente Structurale 2014-2020 Logo

Timp de 2 ani, 181 de elevi care studiază la Colegiul Economic „Ion Ghica” din Târgoviște. Jud. Dâmbovița, vor participa la proiectul „Stagii de practică pentru elevii din învățământul tehnic – calificări în servicii, ID 130788”, proiect finanțat din FSE prin POCU 2014-2020.

Proiectul se va implementa de SC Data Serv Accounting SRL din București în parteneriat cu Colegiul Economic „Ion Ghica” din Târgoviște în perioada 17.09.2020 – 16.09.2022 și este în valoare de 2,375,773.73 lei din care 1,945,150.66 lei finanțare nerambursabilă europeană (FSE), 330,690.79 lei finanțare nerambursabilă de la bugetul de stat și 99,932.28 lei cofinanțarea celor 2 parteneri din proiect.

Obiectivul general al proiectului îl constituie creșterea cu 181 a numărului de elevi din învățământul tehnic și profesional din județul Dâmbovița care participă la programe de învățare la un potential loc de muncă și facilitarea angajării pentru 39 de absolvenți participanți la proiect. Cei 181 de elevi participanți la proiect vor beneficia de servicii de consiliere și orientare în carieră, un curs de antreprenoriat practic care va include și componenta de responsabilitate social și facilitarea practicii într-un mediu de lucru real. De asemenea, SC Data Serv Accounting va dezvolta o aplicație online de facilitare a practicii elevilor la un loc de muncă potenția și a dialogului între Colegiul Economic „Ion Ghica” din Târgoviște și mediul de afaceri pentru adaptarea curriculumului școlar la nevoile pieței muncii.

Liderul de proiect, SC Data Serv Accounting SRL, este o companie de consultanță care oferă din 2011 servicii de contabilitate, audit financiar și consultanță în afaceri și management în beneficiul a peste 100 de clienți (societăți comerciale, ONG-uri, instituții publice), este furnizor de formare autorizat pentru cursul „Competențe antreprenoriale”.

De-a lungul timpului a organizat și desfășurat stagii de practică pentru studenți și elevi și a recrutat dintre participanți viitorii angajați.

Partener în proiect, Colegiul Economic „Ion Ghica” din Târgoviște este continuatorul tradiției învățământului economic târgoviștean de peste 75 de ani. Instituția de astăzi este ridicată pe „coclaul modest” rămas din arhivele târgului ca ȘCOALA ce funcționează pe lângă vechea Cameră de Comerț. De la data înființării și până în prezent a realizat numai învățământ professional și tehnic. A creat o tradiție a învățământului economic dâmbovițean fiind singura unitate școlară co acest profil din județul Dâmbovița.

Postari Facebook - Stagii de practică, calificări în servicii, ID 130788

27-07-2021

A fi Antreprenor este o intreaga etapa de evolutie, a noastra, a celor din jurul nostru. Si totusi ce inseamna? Vom reveni cu detalii insa pana atunci va prezentam doar a mica parte a demersului de antreprenor. Elevii nostri au descoperit mult mai multe :)


26-07-2021

Stiati ca istoria plaseaza orasul nostru ca existent din perioada Neolitica? Pana reusim sa demistificam ce inseamna in ani, ma gandesc mai degraba cum invatau copii meserie pe acea vreme... Va dati seama? Neolitic...wow...


26-07-2021

Prima revolutie industriala a inceput in 1760, pe atunci revolutia se manifesta in schimbarile survenite in productia industriala. Aparitia aburului a atras dupa sine dezvoltarea masinilor industriale, primitive, cu totul de acord insa era primul jalon in ceea ce se avea sa urmeze. De ce vorbim despre asta? Pentru ca elevii nostri invata, iar unul din jaloanele importante ale invatarii tine de CSR, sau Responsabilitatea Sociala Corporativa.


26-07-2021

Internship de vara, treaba serioasa si focusata pe viitor. Le multumim partenerilor nostri economici pentru deschiderea lor catre invatarea continua. Si noi, alaturi de elevii inscrisi in programul de internship, continuam. Tineti aproape revenim cu detalii. Va multumim


12-07-2021

Pentru cei care vor sa afle noutati despre program puteti sa vizitati site-ul, https://proiecte.data-serv.ro/, sau sa va inscrieti in lista de newsletter la urmatorul link: https://proiecte.data-serv.ro/stagii-practica.php#newsletter In acest fel noutatile vor ajunge ele la voi si nu mai trebuiesc vanate. Va dorim un inceput de saptamana vesel!


30-06-2021

Clasa XI J, practica activa. Le multumim partenerilor nostri de la Creative Data Expert, unde au invatat despre conditiile de pastrare a marfurilor in depozite. Ce anume se mai afla in meseriile de maine? Aflam despre pastrarea conditiilor de igiena in locurile de depozitare,pe traseele de transport. Doar atat? Ei bine nu! Depozitarea marfurilor are un rol foarte important in sistemul logistic , reprezentand ansamblul activitatii dce sustinere a afacerii si nu in cele din urma ajutand la indeplinirea obiectivelor se servire a clientilor( evident pentru cei care practica comertul cu amanuntul). Va multumim de vizita!


29-06-2021

Dragi elevi, a venit vacanta...cu trenul de... Ma rog, nu despre vacanta imi doresc sa va vorbesc, ci despre programul de vara dedicat Internship-ului. Inscrierile au inceput, colegii vostri au demarat inscrierea, iar locurile sunt limitate. Va reamintesc cateva elemente insa fiti siguri ca mai prindeti locuri, actionand acum. Meseria este bratara de aur...prin practicarea acesteia. Programul de internship reprezintă activitatea specifică desfășurată de intern pe o perioadă de timp limitată în cadrul unei organizații- gazdă, care are ca scop aprofundarea cunoștințelor teoretice, îmbunătățirea abilităților practice și/sau dobândirea de noi abilități sau competențe. Succes.


28-06-2021

Clasa a XI-a J, in plina productie a actului de invatare, la Creative Data Expert. Ce si cum se invata? Ei bine, elevii descopera descrierea produselor si serviciilor. Mai mult, notiuni ce acopera avantajele proprii, concurenta, oferte,promotii, ce anume trebuie sa avem in vedere la prezentarea produselor dar si serviciilor. Da, stim, vine vacanta ;) ne bucuram si noi dar si elevii, anul acesta a fost unul interesant.


15-06-2021

Clasa XI H , in campul paracticii la Creative Data Expert. Aici elevii invata sa aplice conceptul de calitate, metodele de control dar si ambalarea produselor alimentare si nealimentare. Dincolo de campul teoretic ei descopera "lantul" asumarii responsabilitatii in vederea pastrarii calitatii produselor, pana la urma, foarte des auzim ca suntem ceea ce consumam :).


07-06-2021

Si pentru ca "Practica este temelia perfectiunii", aceeasi clasa, a IX a I, a continuat sa aprofundeze notiunile comerciale, de asta data la partenerul nostru Pumkin. Le multumim.


07-06-2021

Practica continua desi am intrat in ultima lungime de stadion pentru acest an scolar. Elevii de la IX I, au invatat, in cadrul SC Katema Exim, principiile comerciale si cele ce tin de cum se etaleaza marfa. Vizibilitate, categorii produse, atractivitate.


31-05-2021

Nu cu foarte mult timp in urma, va promiteam ca vom reveni cu detalii despre "Internship", ce urmeaza sa aiba loc pe timpul verii. Ei bine revenim. In curand vom publica si conditiile, o parte din detalii sunt deja lizibile in imaginea alaturata. Programul de internship reprezintă activitatea specifică desfășurată de intern pe o perioadă de timp limitată în cadrul unei organizații- gazdă, care are ca scop aprofundarea cunoștințelor teoretice, îmbunătățirea abilităților practice și/sau dobândirea de noi abilități sau competențe.


04-06-2021

Va invitam sa va abonati si la canalul nostru de youtube, in felul acesta puteti viziona si filmele noastre. Impreuna pentru un viitor construit de fiecare dintre noi!


04-06-2021

Daca va intrebati ce inseamna Responsabilitatea Sociala Corporativa, va invitam sa vizionati filmuletul de mai jos.


04-06-2021

Viitorul se scrie cu abilitatile acestuia insa se construieste pe temelia trecutului si al prezentului. De aceea elevii nostri au traversat si o perioada de consiliere. Menirea acesteia a fost de a se cunoaste pe sine, personal si profesional. Fiecare copil devine abil atunci cand stie unde se afla piesele sale de puzzle, acestea, puse impreuna il formeaza.


27-05-2021

Semne bune "vara are" :) De acord, este inca primavara, insa se anunta o primavara deschisa. De ce? Ni se anunta relaxarea masurilor, ceea ce inseamna o practica directa, un contact direct, atat cu partenerii cat si cu colegii. PS-frumos oras avem :)


27-05-2021

Oare ce insemna Responsabili de Practica? Va ajutam cu raspunsuri iar pentru a intelege, va spunem ca au rolul de a monitoriza derularea stagiilor de practica. Sunt parte din proiectul nostru caci sprijina actul de invatare si ne asigura de calitatea acestuia. Alaturi de noi, alaturi de voi :)


20-05-2021

Practica construieste perfectiunea...spun unele voci si au dreptate. Insa practica are nevoie de un jurnal al invatarii, o ancora in memorie care sa sprijine actul de invatare. Asa se poate permanentiza experienta profesionala. Le multumim elevilor pentru efortul lor, profesorilor pentru sprijin, tutorilor de practica pentru indrumare si mai ales partenerilor economici pentru invatare!


07-05-2021

Planificarile pentru internship-ul ce urmeaza sa aiba loc pe parcursul verii au inceput. Pana acum discutiile au fost deja purtate cu partenerii nostri economici, prin Directorii Generali si Economici de la Quadra si Nimet. Discutiile vor continua cu restul partenerilor, iar in curand vom reveni cu informatii clare despre Internship si cerintele acestuia.


06-05-2021

Online offline copii clasei a XI-a H, au continuat demersul de pregatire la agentul economic partener de practica CREATIVE DATA EXPERT. Le multumim :)


06-05-2021

Accurate Data Expert ii invata pe elevii nostri, secretele meseriei de tehnician in activitati economice dar si aplicabilitatile necesare meseriei de vanzator, receptioner distribuitor. Le multumim.


05-05-2021

Comertul are ingredientele sale, unele pieprate, altele nu, unele vizibile altele ascunse. Alaturi de Pumkin SRL, elevii invata tehnici moderne necesare comertului actual, insa fara a uita trecutul.


05-05-2021

Nimet SRL, va multumim! Ei bine, mai degraba elevii o fac. Alaturi de voi, ei invata meseriile din care va inflori viitorul lor. Practica devine meserie iar meseria devine bratara de aur.


26-04-2021

O noua luna, o continuitate in activitatea de practica pentru elevii nostri. Multumim Quadra Invest, alaturi de voi construim generatia de maine!


29-03-2021

Online sau offline, invatarea continua. Copii din clasele Colegiului Economic Ioan Ghica, respectiv clasele XI a C, a-IX a E, IX-a I, X-a J, XI a C, XI a D, XI I, XII a E, au petrecut luna februarie in formare prin practica la partenerii nostri economici. Le multumim celor de la Nimet, Katema Exim, Pumkin SRL, Creative Data Expert si Accurate Data Support, pentru parteneriatul nostru.


 Manager Proiect: Catalin Mihaescu Valentin

E-mail: catalin.mihaescu@data-serv.ro

 Mobil: +40 726 013 222

 Coordonator Proiect: Cristina Tanislav

E-mail: cristina.tanislav@gmail.com

 Mobil: +40 745 146 720

Contact